[מדריך] גיבוי מערכת הפורומים שלכם!

מדריכים שונים ומגוונים לגרסה phpBB2. שימו לב - פורום זה הינו פורום ארכיון. התמיכה במערכת phpBB2 הופסקה.
U.D.I
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 3102
הצטרף: 18/11/2004 ב-18:15:56
מיקום: Tel Aviv

[מדריך] גיבוי מערכת הפורומים שלכם!

הודעה שלא נקראהעל ידי U.D.I » 20/12/2004 ב-22:24:51

אני יראה לכם כאן בצורות הכי קלות לגבות את הפורום במעבר לשרת אחר או צרכים אישיים אחרים.

דרך 1
דרך לוח בקרה למנהלים.
כנסו לפורום שלכם --> לוח בקרה למנהלים --> קטגוריית אפשרויות כלליות ואז גיבוי מסד הנתונים.

שם אתם רואים גיבוי מלא (ברירת מחדל), גיבוי מבנה בלבד, גיבוי מידע.

אם אתם עושים את אותו הפורום בדיוק, אותו עיצוב, אותם מודים כמובן..אז תעשו "גיבוי מלא". בשורת "טבלאות נוספות" אל תעשו כלום כי לא זקוקים לזה.
על קובץ מכוון בGZIP אין צורך לעשות אבל אם אתם רוצים זה בסדר כי ניתן לפתוח את זה בתוכנות כיווץ.

ברגע שאתם לוחצים על "התחל גיבוי" תופיע להם הודעה וכמה שניות אחרי זה אתם מורידים את הגיבוי שהוא שמור בשם phpbb_backup.sql.
את הקובץ הזה אתם מעלים אחר כך דרך הPHPMYADMIN בשרת החדש אבל זה יפורט בהמשך.

אם אתם על שרת פרטי אז אתם צריכים לדעת איך לעשות את זה, אם לא..תמשיכו לקרוא את הדרך השנייה

הדרך השנייה
הדרך הזאת קצת מעצבנת..וארוכה טיפה..פה אתם בוחרים ידנית את הטבלאות לגיבוי..למרות שאפשר לבחור את הכל.
כנסו לPHPMYADMIN שלכם, לכו למסד הנתונים של הפורום ולמעלה בתפריט תעשו ייצא.
אתם רואים שם מבנה..SQL..תחפשו ייצא ולחצו עליו.
כעת נפתח לכם עמוד חדש, שמחולק לחלקים, בחלק הכי בולט לעיין אתם תראו תיבה רגילה, בא כל הטבלאות שיש לכם במסד הנתונים.
ע"י לחיצת העכבר אתם בוחרים את הטבלאות לגיבוי.
לאחר שבחרתם, תרדו למטה ותיהיה לכם אפשרות של "שמירה בקובץ" והשאר תשאירו כמו שזה!
כעת זה מוריד לכם קובץ ששמו יהיה כמו שם מסד הנתונים לדוגמא XXX_phpbbforum.sql.
בשביל השלב הבא הפורום החדש צריך להיות מוכן על השרת ומחכה לעידכון..
מה עושים עם הקובץ שהורדנו???
קובץ התקנה? יש!
פורום על השרת? יש!

אני לא ייפרט לכם את שלב העידכון של הפורום לפרטי פרטים..
כעת, אתם הולכים למסד הנתונים החדש, בתפריט למעלה לוחצים על SQL ואז יש לכם תיבה ושורה עיון למטה.
לכו לעיון, תבחרו את קובץ הגיבוי ותוך כמה שניות אמור להופיע לכם הודעה עם שם הטבלאות בצבעים כתומים ירוקים וסגולים..אם הצבעים לא נכונים לא נורא.
כל עוד אין לכם הודעה של MySQL Say ואז שורה בצבע שחור כזאת אז הכל בסדר!
התחברו לשרת הFTP שלכם, כנסו לעריכת הקובץ config.php ותערכו רק את שם מסד הנתונים החדש והסיסמא! שום דבר חוצמזה.

אם יש שאלות אתם מוזמנים לפנות אליי במסנג'ר
udi.m@coolmail.co.il

זהו..הזכויות למדריך הזה שמורות לי©
אממ..אם מישהו רואה שגיאה במדריך נא לומר לי אני יתקן..

חזור אל “מדריכים - ארכיון”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים