[מדריך] פיתרון לבעיות עם העוגיות בדומינים מקוצרים.

מדריכים שונים ומגוונים לגרסה phpBB2. שימו לב - פורום זה הינו פורום ארכיון. התמיכה במערכת phpBB2 הופסקה.
X-Viper
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 43
הצטרף: 18/04/2005 ב-16:54:17

[מדריך] פיתרון לבעיות עם העוגיות בדומינים מקוצרים.

הודעה שלא נקראהעל ידי X-Viper » 22/05/2005 ב-21:35:59

ראיתי שמישהו הציג בעיה באתר שלא נתנו לו בדיוק תשובה, אז הנה התשובה בשבילו ולאלה שיבואו אחריו.
כיום יש מלא אתרי אינטרנט שמספקים שירות "קיצור דומינים". דבר זה מהווה בעיה לפורמים שאליהם מקשרים דומינים אלה.
מה שקורה זה כך, משתמשים נכנסים לפורום דרך הדומיין המקוצר ומגלים שהם לא מצליחים להיתחבר או מקבלים בעיות אחרות שאין צורך לפרט.

מה בעצם קרה?
פשוט מאוד, מערכת הפורמים של phpBB עובדת על עוגיות בדרך מסוימת שגורמת לבאג להפריע.
בעצם המערכת שותלת עוגיה במחשב המשתמש אשר המערכת מזהה את העוגיה לפי דומיין.
הדומין שבדרך כלל מוגדר במערכת הוא הדומיין האמיתי, למשל הדומיין האמיתי למשתמשי ליקוס הוא:
http://members.lycos.co.uk/user וכו, או שזה משתנה, הכל תלוי בשרת שעליו אתם מאוכסנים.
ופה מגיע בעית הדומין המקצור, משתמשים נכנסים דרך הדומין המקצור. והדומין המקצור עובד בשיטת פריימים. שיטה זו בעצם מחברת אותכם לשרת המארח את שירות הדומין המקוצר, והשרת המארח מציג לכם את האתר המבוקש.
מה שקורה שהפורום ניגש לקחת עוגיה, אבל הוא לא מזהה עוגיה, כי בעצם אתם נמצאים על כתובת של השירות שנותן את הדומין המקצור ולא נמצאים ממש על השרת של הפורמים, ולכן חל אי קישור בין העוגיה לפורום ולכן לא ניתן להיתחבר.
יש משתמשים שיבואו ויכנסו ללוח בקרה וישנו את הכתובת שלהם לכתובת המקצורת אבל זוהי טעות לשמה! מכוון שלאחר שתנסו להיכנס לאזורים אחרים באתר זה לא יתאפשר לכם, ואין צורך להגיד למה אלא אני פשוט יגש לענין, הפיתרון.

פיתרון
אתם יוצרים קובץ, לא משנה באיזה שם העיקר שיהיה מסוג HTML. למקרה שלנו אני בחרתי בשם Loading.html
בתוך הקובץ תירשמו את הקוד הבא:

קוד: בחר הכל

<html>
<head>
<script language="JavaScript">
<!--
if (window != window.top)
  top.location.href = location.href;
// -->

window.location.href = "http://www.realdomainname.com/index.php"
</script>
</head>
</html>

את המילה http://www.realdomainname.com/index.php תחליפו בדומין הראשי של הפורום! עם הפניה לתיקיה של הפורום(במידה ויש).
לאחר מכן שימרו את הקובץ, ותעלו אותו לשרת. מה שנותר לעשות זה פשוט להיכנס לאתר המארח את הדוימן המקוצר שלכם ולהפנות אותו לקובץ שיצרתם בזה הרגע.

למי שמעונין לקצת מידע, הקובץ שאתם בונים פה הוא בעצם שובר את הפריים, ומעביר אותכם ללינק "האמיתי". שימו לב, זה מיועד רק לאלו שמשתמשים בשירות דומיין מקוצר מסוג פריימים. אלו שמתמשים בשירות מסוג DNS ישירות כמו no-ip וכו' אז אין להם צורך במדריך זה.

בהצלחה:]
תמונה

U.D.I
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 3102
הצטרף: 18/11/2004 ב-18:15:56
מיקום: Tel Aviv

הודעה שלא נקראהעל ידי U.D.I » 22/05/2005 ב-21:39:42

פששש..יפה מאוד.
תודה!!

TecNodRom
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד
הודעות: 579
הצטרף: 29/12/2004 ב-23:46:06

הודעה שלא נקראהעל ידי TecNodRom » 23/05/2005 ב-18:57:06

לא ניתקלתי בשום בעיה בגימייקס...

האם ניתקלת?
תמונה
צריכים עזרה?!אם אדע אני פה!אשמח לעזור

סמל אישי של המשתמש
PHP
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 1460
הצטרף: 15/11/2004 ב-21:48:41

הודעה שלא נקראהעל ידי PHP » 23/05/2005 ב-19:06:33

TecNodRom כתב:לא ניתקלתי בשום בעיה בגימייקס...

האם ניתקלת?


זה קורה רק במקרים כאלה:
יש משתמשים שיבואו ויכנסו ללוח בקרה וישנו את הכתובת שלהם לכתובת המקצורת אבל זוהי טעות לשמה! מכוון שלאחר שתנסו להיכנס לאזורים אחרים באתר זה לא יתאפשר לכם, ואין צורך להגיד למה אלא אני פשוט יגש לענין, הפיתרון.
צחי


חזור אל “מדריכים - ארכיון”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים

cron