קישור בין מסד נתונים קיים לזה של מערכת phpBB

כל התמיכה שאתם צריכים לגבי phpBB 3.1 - זה המקום!

מנהל: צוות האתר

TViL
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 5
הצטרף: 12/12/2015 ב-22:45:57

קישור בין מסד נתונים קיים לזה של מערכת phpBB

הודעה שלא נקראהעל ידי TViL » 02/01/2016 ב-11:06:29

שלום.

יש ברשותי אתר אינטרנט עם אפשרות להרשמה ומסד נתונים על־אודות המשתמשים, כמו גם פורום במערכת phpBB.
שאלתי היא האם יש אפשרות לעשות כך שבכל פעם שנרשם משתמש חדש באתר, המערכת של האתר תקרא לפעולה שתרשום אותו באופן אוטומטי גם למערכת ה-phpBB עם אותו שם משתמש וסיסמה?

כמו כן, האם ניתן לקשר בין המסד הקיים עד כה כך שמערכת ה-phpBB תוכל לקרוא מתוך המסד הקיים ולרשום את המשתמשים עם אותם הפרטים?

תודה מראש על העזרה.

koraldon
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 102
הצטרף: 28/06/2007 ב-18:13:49

Re: קישור בין מסד נתונים קיים לזה של מערכת phpBB

הודעה שלא נקראהעל ידי koraldon » 13/01/2016 ב-20:42:06

שלום TViL
מדובר על אתר שמבוסס על תוכנה קיימת, או משהו שאתה כתבת?
לידיעתי אין ממש API שעושה את זה, אבל כן יש תוספים שאנשים כתבו, למשל ל Joomla (תחפש חברה בשם Alterbrains)

TViL
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 5
הצטרף: 12/12/2015 ב-22:45:57

Re: קישור בין מסד נתונים קיים לזה של מערכת phpBB

הודעה שלא נקראהעל ידי TViL » 13/01/2016 ב-20:55:28

koraldon כתב:שלום TViL
מדובר על אתר שמבוסס על תוכנה קיימת, או משהו שאתה כתבת?
לידיעתי אין ממש API שעושה את זה, אבל כן יש תוספים שאנשים כתבו, למשל ל Joomla (תחפש חברה בשם Alterbrains)

אין לי ממש מושג איך להגיב לתגובה שכזו. אין שום קשר בין שאלתי לתגובתך.
יש לי מסד נתונים קיים שאני מעוניין "להשליך" על גבי מערכת הפורומים שלו (כמובן phpBB), ושכל משתמש חדש שנרשם ומתווסף למסד, יירשם גם אוטומטית למערכת ה-phpBB

ttttt
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
הודעות: 1435
הצטרף: 08/01/2006 ב-21:29:11

Re: קישור בין מסד נתונים קיים לזה של מערכת phpBB

הודעה שלא נקראהעל ידי ttttt » 21/01/2016 ב-20:40:30

בדרך כלל ביישומי אינטרנט, מבדילים בין "משתמש" של היישום, ו"משתמש" של מסד הנתונים. למשל, ב-phpbb, יש רק "משתמש" אחד למסד הנתונים עבור המערכת, שפרטיו רשומים בקובץ הקונפיגורציה. לעומת זאת ה"משתמשים" של הפורום עצמו מנוהלים על ידי היישום, במקרה של phpbb בעזרת הטבלה phpbb_users.

ההנחה היא שהיישום שכבר יש לך, שמשתמש בבסיס הנתונים שאתה מעוניין "להשליך" (כלשונך) על מערכת הפורומים, משתמש גם הוא בטבלה כלשהי, או מספר טבלאות, בהן רשומים משתמשי היישום.

בלי פרטים על היישום, אי אפשר לענות על שאלתך. אולי נדמה לך שכל משתמש חדש שנרשם לפורום גורם גם לרישום משתמש חדש לבסיס הנתונים, אבל לא זה המצב ב-phpbb, ולא בשום יישום אינטרנט אחר שמוכר לי (יש יישומים שאינם יישומי אינטרנט, כולל אפילו בארכיטקטורת שרת/לקוח, בהם עבור כל משתמש חדש ביישום יש להוסיף גם משתמש לבסיס הנתונים)

בקצרה, הבעיה היא לא בתשובה שקיבלת, אלא בשאלתך, שכנראה מניחה כל מיני הנחות מוטעות.


חזור אל “תמיכה”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים

cron