בעיה בחיבור לdatabase

פורום התמיכה לגרסה phpBB2. שימו לב - פורום זה הינו פורום ארכיון. התמיכה במערכת phpBB2 הופסקה.

מנהל: צוות האתר

lior
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 21
הצטרף: 15/03/2005 ב-17:54:51
יצירת קשר:

בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי lior » 12/06/2008 ב-16:29:28

היי,
האתר שלי עבר לשרת חדש ובעקבות זה יש לי בעיה קטנה עם הפורום..
הודעת השגיאה שמתקבלת היא

קוד: בחר הכל

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database PHP Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified, SQL state IM002 in SQLConnect in C:\root\forums\db\mssql-odbc.php on line 54 PHP Warning: odbc_error(): supplied argument is not a valid ODBC-Link resource in C:\root\forums\db\mssql-odbc.php on line 377 PHP Warning: odbc_errormsg(): supplied argument is not a valid ODBC-Link resource in C:\root\forums\db\mssql-odbc.php on line 378


מה יכולה להיות הבעיה? אני מנסה להסתכל בפרמטרים המוגדרים בconfig.php כי הבעיה בטח שם..
איך יודעים אם בפרמטר $dbms צריך לשים 'mssql-odbc' או 'msssql'? כרגע הערך אצלי הוא 'mssql-odbc', כאשר ניסיתי לשנות ל'mssql' אז לא הוצגה הודעת שגיאה אלא סתם דף לבן לחלוטין
ומה אמורים לשים ב$dbhost?

תודה מראש

סמל אישי של המשתמש
yoyob
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד
הודעות: 488
הצטרף: 05/12/2006 ב-14:53:18
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי yoyob » 12/06/2008 ב-19:01:35

בסיס הנתונים צריך להיות mysql.
המיקומו צריך להיות localhost

קוד: בחר הכל

$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'localhost';


אגב האתר שלך נראה זוועה בפיירפוקס.
הייתי ממליץ לך לעבור על המידע כאן על-מנת להתאים את האתר לצפייה טובה בכל הדפדפנים הקיימים.
ראה יש לך 60 שגיאות בקוד.
W3C

lior
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 21
הצטרף: 15/03/2005 ב-17:54:51
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי lior » 12/06/2008 ב-19:13:14

לא הבנתי, למה mysql? יש לנו sql server
ידוע לגבי פיירפוקס...

סמל אישי של המשתמש
yoyob
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד
הודעות: 488
הצטרף: 05/12/2006 ב-14:53:18
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי yoyob » 12/06/2008 ב-19:45:29

אופס לא שמתי לב... :shock:
זה אמור להיות

קוד: בחר הכל

$dbms = 'mssql-odbc';


לגבי שם השרת, זה אמור להופיע באיזור הניהול של האתר. בכל מקרה אלו פרטים שתוכל לקבל מספק האחסון שלך.

lior
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 21
הצטרף: 15/03/2005 ב-17:54:51
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי lior » 12/06/2008 ב-20:11:50

היי, תודה על העזרה. אם mssql-odbc זה עבור sql server למה יש גם 'mssql', עבור איזה מסד נתונים זה?

לגבי שם השרת לא הצלחתי להסביר לתמיכה הטכנית בדיוק מה אני צריכה לדעת, שם המחשב (המכונה)? שם מסד הנתונים? שם DNS?

lior
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 21
הצטרף: 15/03/2005 ב-17:54:51
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי lior » 04/07/2008 ב-14:09:50

היי, נדמה לי שהתגברתי על בעיית הDSN, זו הודעת השגיאה שלי עכשיו.. אשמח לעזרה

קוד: בחר הכל

Could not connect to the database PHP Warning: odbc_connect() [function.odbc-connect]: SQL error: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Login failed for user 'SERVER_NAME\IUSR_SVCTAG-22D8J3J'., SQL state 28000 in SQLConnect in C:\XXX\forums\db\mssql-odbc.php on line 54 PHP Warning: odbc_error(): supplied argument is not a valid ODBC-Link resource in C:\XXX\forums\db\mssql-odbc.php on line 377 PHP Warning: odbc_errormsg(): supplied argument is not a valid ODBC-Link resource in C:\XXX\forums\db\mssql-odbc.php on line 378

Berlo
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2393
הצטרף: 11/12/2004 ב-21:59:20
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי Berlo » 04/07/2008 ב-14:14:16

נשמע כאילו לשם המשתמש אין הרשאות.
Berlo

lior
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 21
הצטרף: 15/03/2005 ב-17:54:51
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי lior » 04/07/2008 ב-14:21:55

מה שמוזר לי זה שIUSR_SVCTAG-22D8J3J זה לא היוזר שהגדרתי. אין לי ממש מושג למה הוא בוחר לנסות להתחבר עם היוזר הזה.
ניסיתי בכל מקרה ליצור יוזר בשם הזה בSQL SERVER, יצרתי login ויוזר כזה וזה לא עזר.

lior
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 21
הצטרף: 15/03/2005 ב-17:54:51
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי lior » 04/07/2008 ב-14:42:07

טוב חקרתי קצת וגיליתי ששIUSR_SERVERNAME זה היוזר של הIIS

Berlo
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2393
הצטרף: 11/12/2004 ב-21:59:20
יצירת קשר:

Re: בעיה בחיבור לdatabase

הודעה שלא נקראהעל ידי Berlo » 04/07/2008 ב-15:33:33

שמע, אני מציע שתפנה לאחסון. בקש מהם להוכיח שסקריפט PHP פשוט [כלשהו]
כן מצליח להתחבר לבסיס כמו שצריך.
Berlo


חזור אל “תמיכה - ארכיון”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים