(אי-/)קושי במערכת

דיון כללי על המערכת החדשה. ספרו לנו איך אתם מסתדרים איתה, הציעו הצעות, הביעו דיעות וכו'. שימו לב שזהו אינו פורום תמיכה.

מנהל: צוות האתר

VladK
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 766
הצטרף: 12/04/2006 ב-10:19:05
מיקום: לוד

(אי-/)קושי במערכת

הודעה שלא נקראהעל ידי VladK » 22/04/2009 ב-17:41:36

ttttt כתב:התשובה לשאלותיך היא "כן".

בנוסף, כדי למנוע "ספאם", המערכת תומכת בשתי תכונות העשויות לעזור:
-- ניתן לקבוע, (כמו שציין VladK, דרך מערכת ההרשאות) שהודעות של משתמשים לא רשומים ידרשו מודרציה[1] כדי להופיע בפורום, בעוד שהודעות של משתמשים רשומים יופיעו מיד
-- ניתן לקבוע שאורחים יידרשו לפתור CAPTCHA כדי לפרסם הודעה (משתמשים רשומים פותרים את ה CAPTCHA רק פעם אחת, בעת ההרשמה, ולאחר מכן הם פטורים מן הצורך לשוב ולפתור).

מערכת הניהול של phpbb היא רבת עוצמה ומאפשרת שליטה בפרטים רבים, אך היא מסובכת וקשה ללימוד (רבים יאמרו שהסיבוך והקושי גדולים יותר ממה שצריך), כך שלפחות אדם אחד יצטרך להשקיע לא מעט מאמץ בלימוד הפרטים.

בהצלחה!


[1] "מודרציה": הכוונה שהודעות אלו יופיעו בפורום רק לאחר שנקראו ואושרו על ידי אחד העורכים-(מודרטורים).

אני חולק על דעתך בעניין הקושי!

לפי דעתי המערכת פשוטה מאוד! קלה מאוד! והדבר היחיד שיכול להיראות לך מסובך זה העובדה שקיימים הרבה מאוד פיצ'רים.
לדעתי הכל פשוט מאוד, הכל קל לשימוש וכל חלק מוסבר היטב מה הוא עושה. הדבר היחיד שיכול להיראות קשה בתחילת הדרך זה לא לעשות משהו אלא למצוא איפה נמצאת אותה פונקציה שעושה את אותו משהו.
PHPBB3 זוהי מערכת שנראה ענקית בשביל המשתמש...יקח זמן עד שאנשים יזכרו איפה כל דבר נמצא ולהגיד את האמת....אני עדיין לא זוכר הכל...לפעמים אני נעלץ גם להתחיל לחפש את הפונקציה בין התפריטים.

בכל אופן, בשביל התחלה המערכת עשויה להראות מפחידה אבל היא כלל וכלל לא.

ttttt
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
הודעות: 1435
הצטרף: 08/01/2006 ב-21:29:11

Re: שאלה ראשונית

הודעה שלא נקראהעל ידי ttttt » 22/04/2009 ב-19:46:46

זה כמובן לא שייך לנושא הדיון המקורי, אבל אשיב לך כאן בכל זאת.

אני משתמש ב phpbb בערך שש שנים, ייצרתי מספר מודים (לאו דווקא בעברית), דיווחתי על מספר רב של באגים, כאשר לרבים מהדיווחים צירפתי את התיקון המתאים (הקוד של phpbb מכיל מספר לא מבוטל של שורות שכתבתי, אם כתיקון באג או כשיפור).
ההקדמה הזו לא באה להראות איזה תותח אני, אלא כדי לשכנע אותך שאני ידיד המערכת ולא אויב.
כידיד המערכת אני אומר לך במלוא הרצינות: הנדסת האנוש של ה ACP היא מחפירה, ובשום מוצר מסחרי רציני לא הייתה עוברת את הסף.
השיא הוא במערכת ההרשאות שהינה מחוסרת ארגון הגיוני, פעולות שצריכות להיות קלות הן קשות ביותר, וגם הדברים שאינם דווקא קשים מאורגנים בצורה גרועה.
לדעה זו שותפים אנשים רבים שהם אוהדי המערכת, כולל רבים מהצוות המוביל, ואחד השיפורים העיקריים שאנשים מצפים מגירסה 3.2 הוא רה-ארגון מסיבי של ה ACP בנוסף לכתיבה מחדש, כמעט מאפס, של ה MCP.

כל הדברים האלו לא באים כדי להטיל דופי ב phpbb, אלא רק להזהיר משתמש ששוקל להשתמש במערכת שתידרש ממנו עקומת לימוד תלולה לפני שיוכל לממש את ההרשאות הלא-לגמרי-שגרתיות בהן הוא מעוניין.

VladK כתב:הדבר היחיד שיכול להיראות קשה בתחילת הדרך זה לא לעשות משהו אלא למצוא איפה נמצאת אותה פונקציה שעושה את אותו משהו.
כשמדובר בשימוש בתוכנת מחשב (להבדיל, למשל, משימוש בטוריה), "לעשות משהו" זה בד"כ להקיש במקלדת או ללחוץ על כפתור העכבר. זה אף פעם לא קשה. כמעט תמיד כשמדובר על קושי בשימוש בתוכנה זה "למצוא איפה נמצאת אותה פונקציה שעושה את אותו משהו".

Berlo
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2393
הצטרף: 11/12/2004 ב-21:59:20
יצירת קשר:

Re: שאלה ראשונית

הודעה שלא נקראהעל ידי Berlo » 22/04/2009 ב-19:57:44

ttttt כתב:זה כמובן לא שייך לנושא הדיון המקורי, אבל אשיב לך כאן בכל זאת.

אני משתמש ב phpbb בערך שש שנים, ייצרתי מספר מודים (לאו דווקא בעברית), דיווחתי על מספר רב של באגים, כאשר לרבים מהדיווחים צירפתי את התיקון המתאים (הקוד של phpbb מכיל מספר לא מבוטל של שורות שכתבתי, אם כתיקון באג או כשיפור).
ההקדמה הזו לא באה להראות איזה תותח אני, אלא כדי לשכנע אותך שאני ידיד המערכת ולא אויב.
כידיד המערכת אני אומר לך במלוא הרצינות: הנדסת האנוש של ה ACP היא מחפירה, ובשום מוצר מסחרי רציני לא הייתה עוברת את הסף.
השיא הוא במערכת ההרשאות שהינה מחוסרת ארגון הגיוני, פעולות שצריכות להיות קלות הן קשות ביותר, וגם הדברים שאינם דווקא קשים מאורגנים בצורה גרועה.
לדעה זו שותפים אנשים רבים שהם אוהדי המערכת, כולל רבים מהצוות המוביל, ואחד השיפורים העיקריים שאנשים מצפים מגירסה 3.2 הוא רה-ארגון מסיבי של ה ACP בנוסף לכתיבה מחדש, כמעט מאפס, של ה MCP.

כל הדברים האלו לא באים כדי להטיל דופי ב phpbb, אלא רק להזהיר משתמש ששוקל להשתמש במערכת שתידרש ממנו עקומת לימוד תלולה לפני שיוכל לממש את ההרשאות הלא-לגמרי-שגרתיות בהן הוא מעוניין.

VladK כתב:הדבר היחיד שיכול להיראות קשה בתחילת הדרך זה לא לעשות משהו אלא למצוא איפה נמצאת אותה פונקציה שעושה את אותו משהו.
כשמדובר בשימוש בתוכנת מחשב (להבדיל, למשל, משימוש בטוריה), "לעשות משהו" זה בד"כ להקיש במקלדת או ללחוץ על כפתור העכבר. זה אף פעם לא קשה. כמעט תמיד כשמדובר על קושי בשימוש בתוכנה זה "למצוא איפה נמצאת אותה פונקציה שעושה את אותו משהו".

מילים בסלע. הפרדתי לדיון נפרד.
Berlo

VladK
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 766
הצטרף: 12/04/2006 ב-10:19:05
מיקום: לוד

Re: (אי-/)קושי במערכת

הודעה שלא נקראהעל ידי VladK » 22/04/2009 ב-22:53:58

כשמדובר בשימוש בתוכנת מחשב (להבדיל, למשל, משימוש בטוריה), "לעשות משהו" זה בד"כ להקיש במקלדת או ללחוץ על כפתור העכבר. זה אף פעם לא קשה. כמעט תמיד כשמדובר על קושי בשימוש בתוכנה זה "למצוא איפה נמצאת אותה פונקציה שעושה את אותו משהו".


אהבתי את השורה הזאת :wink:
תראה נכון שאין דבר קשה מידי במחשב כי אחרי הכל אכן מדובר פה על קליק או לחיצה על כפתור במקלדת. אבל העניין פה הוא איך לזכור את זה.
מה שאני מנסה לומר זה שלדעתי כמו במחשב האישי כך גם בPHPBB יש דברים שצריך לזכור למען עבודה יעילה ומהירה.
לדוגמא משהו קנה מחשב...המחשב הראשון שלו. תסכים איתי שלהיכנס למחשב שלי, משם לכונן D, ואז לתיקיה של המוזיקה ולחיצה פעמיים על השיר האהוב זו לא פעולה קשה או ארוכה מידי....בתכלס זה מהיר מאוד. משתמש שיש לו מחשב מעל חודש אני בטוח שיוכל לעשות את הפעולה תוך שניות....בעוד אותו אחד שרק קנה את המחשב יקח לו קצת זמן להיתרגל.

העניין פה זה להתרגל...יש הרבה דברים שצריך ליזכור. אני מסכים איתך שהכל פה מבולגן וחסר היגיון במיקום ובמראה של חלק לפחות מן הדברים אבל עדיין....

יש לי מספר לקוחות וחברים שישר רצו על ההזדמנות להוריד את אולימפוס שבועיים אחרי שהיא יצאה... הם התלוננו במשך מספר ימים איפה X ואיפה Y אבל אחרי שבועיים, גג חודש ימים...הם מצאו כל מה שחיפשו ולא שאלו שוב.

כמו שהתחלתי כך אני מסיים....מדובר פה על הכרטיס זיכרון של אותו אחד שמשתמש באולימפוס...אם הוא רחב מספיק ומהיר מספיק הוא יקלוט הכל מהר....אם לא אז לא....סיבוכים אין הרבה, הקטע פה זה למצוא דברים....

רק כדי להטיל ספק, זוהי דעתי בלבד כן? שלא תחשבו שאני תוקף משהו.

נ.ב.
אני אומנם לא תורם הרבה למערכת כמו שאני בטוח שאתה ועוד רבים אחרים עושים. אבל אולימפוס מהווה חלק ממקור הפרנסה שלי כך שאין לי שום כוונה להכפיש את השם הטוב של אולימפוס :roll:

לילה טוב :mrgreen:

tolmar
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 175
הצטרף: 19/02/2008 ב-17:03:05

Re: (אי-/)קושי במערכת

הודעה שלא נקראהעל ידי tolmar » 23/04/2009 ב-12:31:17

לדעתי גם אם אתה משתמש מתקדם ומכיר את המערכת, עדיין כיף למצוא את הדברים במהירות. לדוגמא למרות שאני מכיר את וורד ואקסל שנים, רק בגרסאות 2007, הצלחתי למצוא ולהשתמש בקלות בחלק מהפונקציות המתקדמות. למה? כי הן פשוט היו נגישות יותר.

בכל מקרה, לדעתי כולנו מסכימים שצריכים שיפורים. השאלה עכשיו היא מתי כבר תגיע 3.2 ? :D

VladK
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 766
הצטרף: 12/04/2006 ב-10:19:05
מיקום: לוד

Re: (אי-/)קושי במערכת

הודעה שלא נקראהעל ידי VladK » 23/04/2009 ב-13:28:08

לפי מה שכתוב באתר של PHPBB העולמי שעדיין עובדים על זה והם בעצמם לא יכולים לתת לא תאריך מדוייק ולא מוערך...

השאלה שיותר מדאיגה אותי היא, מה פתאום עושים 3.2 כשאין 3.1?
יש להם בעייה בספירה או שיצאה הגירסא היותר חדישה ואפילו לא ידעתי אליה?

tolmar
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 175
הצטרף: 19/02/2008 ב-17:03:05

Re: (אי-/)קושי במערכת

הודעה שלא נקראהעל ידי tolmar » 23/04/2009 ב-22:58:15

לא יצא כלום. 3.2 פשוט עדיין רחוקה מאוד.

סמל אישי של המשתמש
_Idan_
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 202
הצטרף: 26/02/2008 ב-16:28:33
יצירת קשר:

Re: (אי-/)קושי במערכת

הודעה שלא נקראהעל ידי _Idan_ » 23/04/2009 ב-23:33:51

VladK כתב:השאלה שיותר מדאיגה אותי היא, מה פתאום עושים 3.2 כשאין 3.1?
יש להם בעייה בספירה או שיצאה הגירסא היותר חדישה ואפילו לא ידעתי אליה?

אין לאף אחד שום בעיית ספירה (אני מקווה :) )

3.1 היא גרסת הפיתוח של 3.2.

The Development Team has begun working on phpBB 3.1.x, the development line for phpBB 3.2. (phpBB follows the original Linux kernel versioning scheme, in which the middle number represents a development version if it is odd and a stable version if it is even.)


חזור אל “דיון”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים