למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

דיון כללי על המערכת החדשה. ספרו לנו איך אתם מסתדרים איתה, הציעו הצעות, הביעו דיעות וכו'. שימו לב שזהו אינו פורום תמיכה.

מנהל: צוות האתר

tounano
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 2
הצטרף: 17/12/2007 ב-02:16:58

למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי tounano » 17/12/2007 ב-02:25:07

אהלן חברים,

זה כבר לא סוד שבשביל אתר מצליח צריך קהילה חזקה! אך עדיין ישנם מחלוקות לגבי הפעלת הקהילה! ישנם הסבורים כי פורומים זו הדרך הטובה ביותר, וישנם הסבורים כי דווקא קבוצות (כמו ב-FaceBook).

השבוע התבשרנו על צאת phpBB3, וכגודל הציפייה - גודל האכזבה!
אז... לקחתי אותה לסיבוב וסיכמתי למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?
http://www.iggi.co.il/node/59

קריאה מהנה!

Adi
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 1012
הצטרף: 14/11/2004 ב-21:26:39

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי Adi » 17/12/2007 ב-14:53:07

עצוב לשמוע .
בגלל שאין מודולים אלא מודים אתה "לא משתמש" בגירסה ?
זה היה ככה תמיד , מעניין שרק עכשיו מישהו צץ ונזכר בזה.
ביגל דיל , התקנת מודים כל כך מסובכת.. די לעצלנות.
המערכת לא צריכה לבוא מושלמת.
אחרי הכל , המשתמשים צריכים לבחור איזה תוספות הם רוצים בפורום ולא מפתחי המערכת.

Amitex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 252
הצטרף: 31/07/2007 ב-20:19:12

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי Amitex » 17/12/2007 ב-15:25:47

עדי צודק ואתה טועה לגמרי
בגלל שינוי שם קטן אתה לא יכול להרוס עבודת קודש של כמה שנים טובות
אני לא רוצה להיות חצוף אבל תתבייש לך שככה אתה מזלזל בעבודה של בערך 7 שנים
חזרתי...

מחפש שותף רציני עם ידע בPHP, SQL, HTML לאתר ופורום...
תומך במודים בפורום ובפרטי בלבד!! ולהסביר את הבעיה

סמל אישי של המשתמש
Shahar
מנהל ראשי
מנהל ראשי
הודעות: 2566
הצטרף: 14/11/2004 ב-18:19:58
מיקום: ישראל
יצירת קשר:

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי Shahar » 17/12/2007 ב-16:11:21

שלום,

אני מעריך את תגובתך ואת הזמן שהשקעת בלכתוב על אולימפוס פוסט שלם בבלוג שלך,
עם זאת, ה"ביקורת" הזו שאתה מטיח די בזעם על המערכת בעיניי היא מגוחכת, לא מבוססת, ודלה.
מה גם שמערכות בתשלום כפי שהגדרת אותן, כמו vBulletin (אגב, אני משתמש גם בה) - עובדות באותה השיטה בדיוק.

מודול או מוד, זה משחק מילים יפה, ובתור אחד שנמצא בעולם ההייטק, אני שומע את המילה מודול נזרקת לאוויר הרבה מאוד פעמים...
אני אגלה לך סוד קטן, חצי מהאנשים שזורקים אותה לאוויר אפילו לא יודעים מה באמת משמעותה.

מתכנת הוא אומן בקוד, מתכנת טוב יכול להוביל לך כל פיסת קוד לעשות כמעט כל דבר שתרצה לעשות. קיימים מספר פורומים באתרים שונים
עוד בגרסא השנייה שאני אישית התאמתי אישית לצרכים כל כך הזויים בתפיסה שלהם, שבמידה והייתי בא אליך ואומר לך שמערכת מסויימת מבוססת
על הפורום - היית מופתע.

ואם בעצם אתה בא ואומר שההבדל היחידי בין מוד למודול הוא שמוד צריך להתקין בתוך קוד המקור של המערכת, ומודול אתה "זורק" פנימה ונפעם מהעובדה
שהוא עובד לבד, אז אני יכול לגלות לך 2 דברים:

1) קיימת מערכת התקנה אוטומטית לרוב מערכות הפורומים, לאולימפוס הנושא עדיין בפיתוח (כידוע לי) אבל העזר קיים ולחלוטין מוריד כל התערבות אנוש בשינוי הקוד.
פתרנו לך את הבעיה לא?

2) מודול, גם הוא, בדרך כזו או אחרת, משנה את הקוד של המערכת. אולי לא פיזית בתוכה, אבל הוא משחק עם נתונים על מנת להציג אותם בדרך משלו.. בעצם - נוכל
להתקין כל מודול ב 2 דרכים, גם בדרך של "לזרוק אותו פנימה" וגם להחדיר אותו לתוך הקוד של הפורום, אין שום הבדל, בסופו של דבר שני האלמנטים מבצעים את אותה
הפעולה של להתחבר לבסיס נתונים אחד, להוציא ממנו נתונים, ולהציג אותם למשתמש בדרך מסויימת שהיא מגוונת עד כמה שהמוח של המתכנת שכתב אותה מגוון.

כמו כן בכדי לדעת מה כן ומה לא, ואיך עובד כל דבר, אתה צריך הרבה נסיון עם כל המערכות, גם אלו שציינת וגם כאלו מעבר - שמוצעות בשוק.
לדעתי הצנועה ומהבנתי את הדברים שכתבת, לא רק שחסר לך המון נסיון וידע - אלא גם שה"נסיעת מבחן" שאתה טוען שכביכול עשית לאולימפוס, הייתה נסיעה של 50 מטר בלבד,
או שאולי בכלל שכחת להרים את הרגל מהקלאטצ'? (:

דעתך היא זכותך המלאה ואני אגב לא משוחד בכלל, הפרויקט הזה לחלוטין 100% התנדבותי, והצהרתי שאני משתמש גם ב vBulletin -

אבל אותי - לא שכנעת, ואני מאמין שלפני שרצים לכתוב "ביקורת", ועוד לבוא ולפרסם אותה בראש חוצות בקהילה שלה - צריך באמת קצת יותר נסיון והבנה את השוק שמשתמש בה.

tounano
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 2
הצטרף: 17/12/2007 ב-02:16:58

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי tounano » 17/12/2007 ב-17:02:51

אהלן שחר,

אני מודה לך שעל התגובה הארוכה שכתבת.

אתה בתור מתכנת לא מייחס חשיבות "להבדל הקטן בין המילים" מוד ומודול, וגם אני מתכנת, וכבר יותר מידי זמן.
וכן, גם אני עשיתי שינויים מדהימים עם phpBB2. וגם אמרתי בפוסט בבלוג, ש-phpBB3 מערכת מדהימה, וכן חקרתי אותה לעומק, בניגוד למה שאתה חושב. האפשרויות ה-built in שיש לה אכן משביעות רצון להקמה של קהילה, אבל שוב, חסר העניין של המודולים, ואני אגיע לזה בהמשך...

אני ניהלתי קהילות עם אלפי משתמשים, ולנהל קהילה בסדר גודל הזה, זה לא פשוט בכלל. במיוחד בתקופה שלנו, כאשר כל יום יוצא buzz חדש, ויש צורך לשלב אותו בפורום. למעשה, לא פעם נתקלתי בהתנגשויות בין מודים שונים, ולמרות שכל מה שנתקלתי בו, הצלחתי לפתור, לא זה המקום שבו אני רוצה להשקיע את זמן הפיתוח שלי. בנוסף, לאחר הטמעת כל המודים הרצויים, אני רוצה גם להפעיל עידכוני אבטחה, שזה אומר עוד התחפרות בקוד. לאחר מכן, אני רוצה להוריד מוד מסויים שהוספתי לפני שנה. איפה עליי להתחיל לחפש? כאן בעצם נכנס עיקרון המודולים.

אתה ציינת שההבדל בין מוד למודול הינו סמנטי בלבד, אך לא כך העניין. יש לך ניסיון עם vBulletin, ואתה גם מתכנת, אז תרשה לי לשאר שיצא לך להתחפר בתוך הקוד של VB. שם יש מערכת hooks אשר מאפשרת לשנות פונקציונאליות רבה של המערכת מבלי לשנות קוד. נכון, זה הרבה פחות יעיל מבחינת ביצועים, אך זה מתגמד לעומת זמן ה-Maintenance שנחסך.

אם אתה רוצה ללמוד על כמה נוח לעבוד עם מערכת Hooks אני ממליץ לך להסתכל על המימוש של Drupal, פשוט גאוני.
אני כל היום מפתח אתרים ללקוחות בדרופל, ונהנה מכל רגע.

הכל פשוט כמו לגו, ואני בתור ילד שיחקתי המון בלגו :)

נ.ב. לא באתי לפגוע בקהילת phpBB המדהימה שעושה עבודת קודש, אלא רק לפרוק את האכזבה האישית שלי מהציפייה למימוש Hooks במערכת.

yarikh1
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 1
הצטרף: 14/12/2007 ב-23:31:29

ip.board נגד olympus

הודעה שלא נקראהעל ידי yarikh1 » 18/12/2007 ב-07:29:43

אני יגיד לכם ת'אמת?

phpbb הרבה יותר טובה בואו אספר לכם סיפור נחמד על IPB מכיוון שיש לי רשיון ויש לי נסיון איתם.

התמיכה ממש אבל ממש עלובה בפורום עונים לך אחרי חודש אם בכלל.. ובTICKET בערך יום יומיים

ארכיון המודים והסקינים ממש עלוב.. אנשים לא עובדים על כלום ולא מפתחים כלום (בתשלום בקושי יש משהו..)

עכשיו הסיפור המרכזי.

השבוע פג התוקף של הרשיון ובמרכז הלקוחות אני לא יכול להכנס ל"הורדות" זה רושם שגיאה.. שלחתי להם כרטיס ושאלתי למה אי אפשר.

אמרו לי שאני צריך לחדש כדי לקבל גישה לשם עוד פעם.. זה יוצא שאם הגרסה מהמחשב תמחק עד שלא אחדש הרשיון ממש מיותר אז..

עצה שלי? אל תקנו לא VB ולא IPB!

PHPBB שולט!

אולי אכן IPB יפה ומאובטחת.. אבל אחרי שניסיתי אותה התלהבתי פחות.. אכן נוחה והכל אבל לא שווה ת'כסף.. רק אם יש לכם כסף מיותר תתנו להם.

למה כל חצי שנה לזרוק 25$ זה ממש מיותר לי. ועוד ה150$ ששילמתי עכשיו אין לי ברירה אלה לחדש ת'רשיון בזמן הקרוב :cry:

Aviram
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 156
הצטרף: 15/11/2004 ב-11:23:27

Re: ip.board נגד olympus

הודעה שלא נקראהעל ידי Aviram » 18/12/2007 ב-13:19:59

טוב שיש אנשים כמוך. (לא בקטע של התשלום, כן? בקטע של ההבנה)
בברכה, אבירם.

סמל אישי של המשתמש
Ronny
מנהל ראשי
מנהל ראשי
הודעות: 646
הצטרף: 14/11/2004 ב-18:37:22
יצירת קשר:

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי Ronny » 19/12/2007 ב-23:42:38

הגבתי בבלוג בו פורסמה הביקורת, http://www.iggi.co.il/node/59
תקציר, בשתי מילים - המלצתי לקרוא את ההשוואה בין המערכות המובילות פה http://www.phpbb.com/about/features/com ... b69519f866
וציינתי שלדעתי phpbb מצוינת גם בלי תוספים, ושלהוסיף מודים זה לא סיפור גדול.

BitaNet
משתמש חדש
משתמש חדש
הודעות: 54
הצטרף: 21/07/2007 ב-04:20:33

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי BitaNet » 03/01/2008 ב-11:18:53

tounano כתב:אהלן שחר,

אני מודה לך שעל התגובה הארוכה שכתבת.

אתה בתור מתכנת לא מייחס חשיבות "להבדל הקטן בין המילים" מוד ומודול, וגם אני מתכנת, וכבר יותר מידי זמן.
וכן, גם אני עשיתי שינויים מדהימים עם phpBB2. וגם אמרתי בפוסט בבלוג, ש-phpBB3 מערכת מדהימה, וכן חקרתי אותה לעומק, בניגוד למה שאתה חושב. האפשרויות ה-built in שיש לה אכן משביעות רצון להקמה של קהילה, אבל שוב, חסר העניין של המודולים, ואני אגיע לזה בהמשך...

אני ניהלתי קהילות עם אלפי משתמשים, ולנהל קהילה בסדר גודל הזה, זה לא פשוט בכלל. במיוחד בתקופה שלנו, כאשר כל יום יוצא buzz חדש, ויש צורך לשלב אותו בפורום. למעשה, לא פעם נתקלתי בהתנגשויות בין מודים שונים, ולמרות שכל מה שנתקלתי בו, הצלחתי לפתור, לא זה המקום שבו אני רוצה להשקיע את זמן הפיתוח שלי. בנוסף, לאחר הטמעת כל המודים הרצויים, אני רוצה גם להפעיל עידכוני אבטחה, שזה אומר עוד התחפרות בקוד. לאחר מכן, אני רוצה להוריד מוד מסויים שהוספתי לפני שנה. איפה עליי להתחיל לחפש? כאן בעצם נכנס עיקרון המודולים.

אתה ציינת שההבדל בין מוד למודול הינו סמנטי בלבד, אך לא כך העניין. יש לך ניסיון עם vBulletin, ואתה גם מתכנת, אז תרשה לי לשאר שיצא לך להתחפר בתוך הקוד של VB. שם יש מערכת hooks אשר מאפשרת לשנות פונקציונאליות רבה של המערכת מבלי לשנות קוד. נכון, זה הרבה פחות יעיל מבחינת ביצועים, אך זה מתגמד לעומת זמן ה-Maintenance שנחסך.

אם אתה רוצה ללמוד על כמה נוח לעבוד עם מערכת Hooks אני ממליץ לך להסתכל על המימוש של Drupal, פשוט גאוני.
אני כל היום מפתח אתרים ללקוחות בדרופל, ונהנה מכל רגע.

הכל פשוט כמו לגו, ואני בתור ילד שיחקתי המון בלגו :)

נ.ב. לא באתי לפגוע בקהילת phpBB המדהימה שעושה עבודת קודש, אלא רק לפרוק את האכזבה האישית שלי מהציפייה למימוש Hooks במערכת.

טרחתי וקראתי את מאמרך בבלוג ויש לי לומר לך שני דברים:
1. התפלאתי לקרוא על אדם המתיימר להיות איש סיסטם שלא מתקין עידכונים למערכת שלו ומתפלא שהמערכת שלו לא מאובטחת.
2. יצא לי לבדוק להתקין ולשחק כמעט עם כל פורום חינמי ובתשלום שקיים.
לכל אחד מהם היה את היתרונות והחסרונות שלו אבל באופן יחסי כשמשווים את מערכת PHPBB3 לשאר המערכות אין ספק שמדובר במערכת מקצועית ומצויינת לטיפול בכל סדר גודל של קהילה. לעניין העבודה עם מודולים לועומת מודים אז הנה הארה מודול הוא מוד עם קובץ התקנה והסרה אוטומטי שניהם מבצעים שינויים כאלה ואחרים בקוד המקור, רק שבמוד להבדיל מהמודול אתה לא מוגבל בכלום ואם אתה יודע מה אתה עושה השמיים הם הגבול.
לעומת זאת מודול הוא כמו שהוא שנכתב זה מה יש רוצה לשנות להוסיף חפש אם יש מודול של מה שאתה רוצה, אין, בעיה רצינית. מודול הוא בדיוק קוביית לגו מוכנה וכמו שציינתה שיחקת בהרבה כאלה אז אתה בטוח יודע שאין דרך לשנות אותה.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד לך שלצאת בהצהרות כאלה זה נחמד ואני בטוח שאם הייתה חושב על זה לעומק הייתה מבין שאתה טועה לכל אורך הדרך כי אם האפשרות לעשות עם הפורום שלך כל מה שאתה רוצה זו בעייה אז אני מאחל לכולם הרבה בעיות כאלה.
בברכה
בני ביתאן
ב י ת א נ ט

סמל אישי של המשתמש
Benyamin
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 392
הצטרף: 15/11/2004 ב-13:25:37

Re: למה אני לא אשתמש ב-phpBB3?

הודעה שלא נקראהעל ידי Benyamin » 04/01/2008 ב-12:55:59

תראה, אתה כותב יפה ומשכנע לאלו שרק ראו את המערכת ובא להם לנסות.. או להתחיל.
ומה שרשמת אולי ירתיע אותם מלנסות.
בוא אני אגיד לך מה אני חושב על התגובה שלך,
טוב אז כתבת , וכתבת יפה וארוך, בעקיפין כל מילה התקשרה למסר כללי של עריכה.

אז תן לי לפרט לך כמה על נתונים שכבר הספקתי להכיר,
אממ התעסקתי עם המערכת כבר בסוף 2003, המערכת ששוחררה היום בהחלט האירה את עייני.
על מה אתה מדבר? סדר גודל של קהילה?! אז ככה:
שוב ממה שהספקתי להכיר ואני מודה בשנה האחרונה אני פחות בקיע לפחות 80 אחוז מאלו שפותחים קהילה עם מערכת פורומים
היא סתם בשביל קהילה קטנה ועל איחסון חינמי ללא תוספות מיוחדות.
נכון.. יש את ה20% מיוחדים וקהילות שכן הצליחו וכן פיתחו את עצמם והשקיעו המון זמן וכסף. תחשוב שרק דומיין עולה 300 שקל, והאיחסון?
והתחזוקה, הם שיפרו עצמם אני כמעט בטוח שאם היה להם האומץ להשקיע היה להם גם את הידע לאן הם נכנסים והדרך לתפעל בעיות,
התקנת מודים מיוחדים ושיפור בתוספות מבנייה עצמית.

בן אדם שרק רוצה לנסות שזה לרוב רובנו, יתחקר את המערכת ימצא דברים קשים וילך לחפש משהו אחר , פשוט יותר.
לגיטימי מאוד.
אני לא חושב שהאדם הפשוט שרוצה להתקין מערכת פורומים יתבאס כשיראה את phpBB שלנו, הוא דווקא יחשוב שהיא בדיוק הדבר המתאים
לקהילה הקטנה שהוא חיפש.
תבין, אנשים שחושבים בקטן יחפשו את הקטן והטוב
אנשים שחושבים בגדול בדרך כלל ידעו לתפעל משהו פשוט ולעשות אותו גדול, אתה יודע למה? ייחודיות שתמשוך את הגולש דווקא אליהם.

היתי בדיוק כמוך , למרות ש phpBB הציגה לי כמעט כל דבר כ"ניתן לעשייה" חיפשתי מערכות שונות והיתה תקופה שהכרתי כל מערכת בשוק, בכסף
בחינם, תירגמתי מערכות, שינתי וערכתי מערכות אבל בסופו של דבר תמיד חזרתי לכאן.
תירגום בצורה מופתית, ניקיון וסדר. אני מרוצה מהתיפעול, לפחות היתי מרוצה אני לא יודע מה קורה כאן עכשיו.

דבר נוסף, המערכת רק בתחילת דרכה, האומנם phpBB כבר משהו כמו 6 שנים מהיווסדותה לכן אומר לך בוודאות שאף אחד לא מכיר את המערכת גם אם אתה "חקרתה אותה לעומק" כמו שאתה חושב שעשית. המתכנתים של phpBB יודעים להוביל את המערכת למעלה על פי דעות הקהילה וזה מה שהם עושים, ועושים בצורה הטובה ביותר.


ועדיפותי האישית? היום? אחרי שניסתי כ"כ הרבה מערכות מכל סוג אפשרי? אני אעדיף את המערכת עם הכי פחות פונקציות, הכל קלה שיש. ואם ארצה להקים קהילה?
המערכת שאתפעל היא punBB ללא כל תוספת מיוחדת, אערוך על פי דמיוני ואהיה מרוצה.
וכמובן שלכולם אמליץ על phpBB. משם התחלתי, ולא , לא ראיתי מערכת חינמית טובה ומכובדת יותר.


יום טוב, ושבת שלום.
"ארדוף אוייבי ואשיגם, ולא אשוב עד כלותם.."


חזור אל “דיון”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים

cron