עמוד 1 מתוך 1

עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 17/11/2014 ב-11:14:07
על ידי anatiya
לבאי הפורום שלומות!
אני מנהלת פורום מקצועי בתחום הסיעוד (אחיות מוסמכות של בי"ח).
הפורום רץ כבר שנים, ללא בעיות מיוחדות.
צברנו שם כבר מעל 70,000 הודעות!
:mrgreen:

הצרה היא זאת-
לאחרונה, בניתי אתר חדש באמצעות WIX, ולאחר שהאתר היה מוכן, קישרתי את שם הדומיין ששימש אותי עד כה לאתר החדש בWIX.

את מסד הנתונים של הפורום השארתי באיכסון כאן בארץ, ואני מפנה אליו בקישור מתוך אתר WIX החדש.

הבעיה היא שהפורום היה חייב לקבל כתובת חדשה, מה שהופך את כל הלינקים שיש בתוכו לשבורים...

לטובת הבהרה:
כתובת הפורום בעבר (לפני המעבר לWIX):
http://www.prognosa.co.il/Forum

כתובת הפורום שלי כעת:
http://forums.prognosa.co.il/newForum/phpBB3/index.php


ואם אני מפנה את קוראי הנאמנים לתגובה (אחת מתוך 70,000!) כדוגמת זו:
על הההבדל בין דפיברילציה להיפוך חשמלי מסונכרן (או, במילים אחרות - מכת חשמל מסונכרנת מול מכת חשמל לא מסונכרנת) ניתן לקרוא כאן :

http://www.prognosa.co.il/Forum/viewtop ... =7171#7171


הלינק בעצם שבור...

שוחחתי עם התמיכה של WIX, והם טוענים שאינם יכולים לבצע הפניה אוטומטית לכתובת החדשה של הפורום.

כולי תקווה שביניכם הפתרונים!

בתודה מראש לכל מי שטרח לקרוא עד כאן...


ענת.

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 17/11/2014 ב-12:02:54
על ידי anatiya
האם ניתן לכתוב מודול כלשהו שיפנה אוטומטית לכתובת החדשה בעת לחיצה על לינק ישן??

:shock:

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 17/11/2014 ב-18:45:10
על ידי spider2com
אם אני מבין נכון את רוצה לקשר בין האתר שלך לאתר הקודם?

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 17/11/2014 ב-18:46:38
על ידי spider2com
והלינק לאתר החדש אינו עובד הוא צורך סיסמא.

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 18/11/2014 ב-02:14:15
על ידי ttttt
anatiya כתב:האם ניתן לכתוב מודול כלשהו שיפנה אוטומטית לכתובת החדשה בעת לחיצה על לינק ישן??

:shock:

בתחום הזה, כמעט לכל השאלות שמתחילות ב"האם ניתן" התשובה היא "כן".
השאלה היא כמובן לא האם זה אפשרי, אלא כמה עבודה זה. צעד אחד אחורה - השאלה היא מה הפתרון הנכון.

אם היה מדובר באתר רגיל (לא WIX), אז אולי היה אפשר לפתור זאת בעזרת mod_redirect", אבל לא ידוע לי אם (או איך) אפשר לעשות זאת עם WIX.

אפשרות אחת, די אגרסיבית, היא לעבור על בסיס הנתונים ולשנות את הקישורים באופן מכני. זו כמובן פעולה מסוכנת, ולכן חשוב שיהיה גיבוי מעודכן לפני שמתחילים. אחרי שיש גיבוי מעודכן, השאילתה שרוצים להריץ נראית בערך כך:

קוד: בחר הכל

update phpbb_posts set post_text = REPLACE(post_text, 'www.prognosa.co.il/Forum', 'forums.prognosa.co.il/newForum/phpBB3');


אם קידומת הטבלאות אצלך אינה phpbb_ תצטרכי לשנות קצת, ולא מומלץ לעשות את הפעולה אם אין לידך מישהו שמבין קצת בבסיסי נתונים.

כאמור, מדובר בפעולה מסוכנת שיכולה בקלות לחרבש את כל הפורום - אל תחשבי אפילו לעשות זאת אם אין לך גיבוי עדכני ביד.

זה פותר את הבעיה של קישורים מהודעה אחת בפורום להודעה אחרת, אבל לא פותר את הבעיה של קישורים ממקומות אחרים - נניח קישור מאיזה בלוג חיצוני או קישור ממקום כלשהו באתר שלך מחוץ לפורום עצמו להודעה בתוך הפורום. כדי לפתור את הבעיה השנייה, הפתרון היחיד שמוכר לי הוא mod_rewrite, וכאמור, אין לי מושג איך (או אפילו אם) אפשר להפעיל אותו ב-WIX (לא לבלבל בין mod_rewrite ובין מה שקוראים "מוד" ב-phpbb - אין שום קשר בין הדברים). לגבי הבעיה הראשונה, אם היא קיימת, כנראה שתצטרכי להחליף את הקישורים הללו ידנית (לפחות אני לא מצליח לחשוב על פתרון יותר אלגנטי).

בהצלחה.

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 18/11/2014 ב-20:29:17
על ידי anatiya
חברים יקרים, תודה על שלל התגובות!!
קישורים חיצוניים המובילים אלי לפורום- לא קיימים למיטב ידיעתי, וגם אם קיימים אין לי בעיה מיוחדת שלא יפעלו.
קישורים שניתנו בתוך הפורום- מובן לי כעת שניתן לעדכנם (בדומה ל"החלף" בתוכנת וורד אם הבנתי נכון).
גיבוי- יש!
אל מי ניתן לפנות ע"מ שיבצע את הפעולה? האם התמיכה הטכנית של החברה בה מאוכסן הפורום יכולה/צריכה לעשות עבורי שירות זה?

שוב, תודה מקרב לב (אושר גדול לגלות שיש אור בקצה המנהרה!!)

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 19/11/2014 ב-02:06:11
על ידי ttttt
anatiya כתב:אל מי ניתן לפנות ע"מ שיבצע את הפעולה? האם התמיכה הטכנית של החברה בה מאוכסן הפורום יכולה/צריכה לעשות עבורי שירות זה?


השאלה הזו דומה לשאלה "כמה מישהו שוקל": התשובה כמובן תלויה בתשובה לשאלה מי זה המישהו הזה.

אין לי דרך לדעת מה האפשרויות באחסון בו את משתמשת, אבל אין שום סיבה לשאול אותי, או אף אחד אחר כאן - הרבה יותר הגיוני לשאול את חברת האחסון...

חייב להיות לך איזה איש מקצוע - אחרת, איך בנית את האתר, ואיך ביצעת את ההעברה? אם איש המקצוע שלך לא רוצה להתעסק בפורום, אולי תפני לאחד האנשים שמפרסמים כאן בפורום "נותני שירות".

Re: עברנו דירה, והצרות התחילו...

פורסם: 24/11/2014 ב-01:19:30
על ידי anatiya
עידכון סטאטוס-
בעצת חברי הפורום פניתי אל מאכסן האתר, וביקשתי שיריץ את הפקודה שנתתם כאן למעלה (כמובן רק לאחר גיבוי כלל התכנים).
הדבר בוצע, אולם בהצלחה חלקית. חלק מהלינקים תוקנו בהצלחה וחלקם לא...

אי לכך, החלטתי ללכת על גישה אחרת (אתר תדמית בכתובת חדשה, ופורום בכתובת הישנה).

תודתי לכלל המסייעים!!