2 שאלות: .htacses ואימות נתונים

שפות צד שרת, צד לקוח, מסדי נתונים, גרפיקה ועיצוב, וכו', כל מה שקשור בנושא העצום הזה, אנחנו כאן לעזור לכם ככל שנוכל.

מנהל: צוות האתר

סמל אישי של המשתמש
Dilex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 190
הצטרף: 24/01/2005 ב-08:54:03

2 שאלות: .htacses ואימות נתונים

הודעה שלא נקראהעל ידי Dilex » 01/05/2005 ב-17:13:53

1.אני לא זוכר איך קוראים לזה בדיוא אבל מה תפקידו של הקובץ .htacsess? ואם אני לא טועה יש עוד קובץ כזה מה התפקיד שלו?
2. איך אני בודק נתונים הבאים:
אורך המחרוזת שאוזנה כלומר נגיד יש לי אתר שבו צריכים להירשם אבל הסיסמא היא אמורה להיות בגודל של מ 4 עד 10 תווית אז איך אני עושה בדיקה שהמשתמש באמת הזין סיסמא לא יותר קטנה מ4 ולא יותר גדולה מ 10 תווים?
איך אני בודק איזה תווים השתמשו במחרוזת כלומר שוב אותה דוגמא יש לי אתר אבל בשם המשתמש אסור להישתמש בתווים האלה #$%^&* איך אני עושה בדיקה שמה שהמשתמש באמת הזין לא מכיל את התווים האלה?

זה הכל לבנתיים תודה
דימה מתכנת ב PHP
תמונה

Berlo
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 2393
הצטרף: 11/12/2004 ב-21:59:20
יצירת קשר:

הודעה שלא נקראהעל ידי Berlo » 01/05/2005 ב-17:33:33

1. זה קובץ שקובע הדגרות למקרה של דף 404. זה לפחות מה שאני יודע עליו... [htaccess]
2. לגבי אורך סיסמא- זה שדה HTML פשוט, לצורך של אורך מקסימלי. לגבי השאר, אני מאמין שיש סקריפט.

<input type="password" maxlength="5">
Berlo

סמל אישי של המשתמש
Dilex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 190
הצטרף: 24/01/2005 ב-08:54:03

הודעה שלא נקראהעל ידי Dilex » 01/05/2005 ב-17:45:41

1. הבנתי אם למישו יש להוסיף משו בבקשה
2. סיסמא זה סתם דוגמא אבל כשיש לך נגיד מערכת סיקורים זה יותר קשה. ונגיד אם אתה רוצה להוסיף כפתור "בדוק אורך" איך הוא עובד? איך הו אכן בודק את האורך?
דימה מתכנת ב PHP

תמונה

איתי
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 938
הצטרף: 14/11/2004 ב-02:00:00

הודעה שלא נקראהעל ידי איתי » 01/05/2005 ב-18:03:44

1. קובץ הגדרות מקומי של apache, יש גם קובץ הגדרות גלובלי. בדרך כלל במקומי זה הגדרות דברים קטנים כמו +Indexs כדי להראות את הרשימת קבצים, וכדומה.
2. זה סך הכול if, ונסה להשתמש ב- preg_match כדי לחפש סימנים שאתה לא מאשר. למרות שבסיסמה אין סיבה שלא לאשר סימנים שכאלה, לדעתי.
איתי.
:itay:

סמל אישי של המשתמש
Dilex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 190
הצטרף: 24/01/2005 ב-08:54:03

הודעה שלא נקראהעל ידי Dilex » 01/05/2005 ב-18:18:12

1. הבנתי
2. כן אבל איך ה IF הזה עובד מה אני רושם בו?
דימה מתכנת ב PHP

תמונה

davidman
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
הודעות: 1078
הצטרף: 17/11/2004 ב-21:40:15
מיקום: ערד :-)

הודעה שלא נקראהעל ידי davidman » 01/05/2005 ב-18:24:15

קוד: בחר הכל

 
$pass = "50";
if (  $pass > $10){
 print "$pass הסיסמא מכילה יותר מידי תווים  ";
}

אני משאר שככה פשוט עוד אחד elseif
עם הוא יותר קטן מ 4
וזהו ו
else
נראה לי שאתה לא צריך פשוט

סמל אישי של המשתמש
Dilex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 190
הצטרף: 24/01/2005 ב-08:54:03

הודעה שלא נקראהעל ידי Dilex » 01/05/2005 ב-18:45:11

הא טוב תודה
דימה מתכנת ב PHP

תמונה

davidman
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם
הודעות: 1078
הצטרף: 17/11/2004 ב-21:40:15
מיקום: ערד :-)

הודעה שלא נקראהעל ידי davidman » 01/05/2005 ב-18:48:40

אין בעד מה בכול מקרה תן לטובים ב PHP לאשר לך שזה טוב

סמל אישי של המשתמש
PHP
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 1460
הצטרף: 15/11/2004 ב-21:48:41

הודעה שלא נקראהעל ידי PHP » 01/05/2005 ב-18:48:44

תיקון לקוד של davidman:

קוד: בחר הכל

$pass = 50;
if ( strlen($pass) > 10 )
{
  echo "הסיסמא מכילה יותר מדי תווים.";
}
צחי

סמל אישי של המשתמש
Dilex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 190
הצטרף: 24/01/2005 ב-08:54:03

הודעה שלא נקראהעל ידי Dilex » 01/05/2005 ב-19:03:43

PHP כתב:תיקון לקוד של davidman:

קוד: בחר הכל

$pass = 50;
if ( strlen($pass) > 10 )
{
  echo "הסיסמא מכילה יותר מדי תווים.";
}

חח תודה בדיוק באתי לבקות למה זה לא עובד אבל עכשיו כן =] תודה
דימה מתכנת ב PHP

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Dilex
משתמש באימונים
משתמש באימונים
הודעות: 190
הצטרף: 24/01/2005 ב-08:54:03

הודעה שלא נקראהעל ידי Dilex » 01/05/2005 ב-19:21:23

וכן עוד שאלה איך אני בודק איזה סוג קובץ מנסים לעלות לשרת? נגיד אני בונה גלריה שיהיה ניתן לאכסן רק קבצי gif אז איך אני בדוק שלא מנסים לעלות קובץ exe או כל קובץ אחר?
דימה מתכנת ב PHP

תמונה

U.D.I
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
חבר צוות phpBB ישראל לשעבר
הודעות: 3102
הצטרף: 18/11/2004 ב-18:15:56
מיקום: Tel Aviv

הודעה שלא נקראהעל ידי U.D.I » 04/05/2005 ב-16:38:38

בודק את השם שלהם.
אני לא בטוח שזה עובד..לא ניסיתי..
אבל אתה שומר את שם הקובץ במחרוזת, בודק את האורך שלך ואז בודק את
אורך פחות 3..אם זה משהו אחר חוץ מG..אז זה קובץ לא טוב.


חזור אל “בניית אתרים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים

cron